Σκηνές όπως αυτές να κρατιούνται χεράκι - χεράκι Τραμπ και Μακρόν και να καθαρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος το σακάκι του Γάλλου ομολόγου του, αναμφίβολα αποτελούν κάτι πρωτόγνωρο και ήδη σχολιάζονται ποικιλοτρόπως.

Η συνάντηση του Αμερικανού πρέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον γάλλο ομόλογο του Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται ότι θα μείνει στην ιστορία καθώς ξέφυγε από κάθε πρωτόκολλο, με τον Τραμπ να είναι τόσο απρόβλεπτος που μέχρι και πιτυρίδα καθάρισε από το σακάκι του Μακρόν.

Τη στιγμή που οι δύο ηγέτες στέκονταν μπροστά στις κάμερες, για τον τυπικό διάλογο, ο Αμερικανός πρόεδρος άρχισε να μιλά για τη μεταξύ τους σχέση χαρακτηριζόντας της "πολύ ιδιαίτερη".

«Εχουμε μια πολύ καλή σχέση. Δεν είναι fake news. Εχουμε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση», ανάφερε ο Τραμπ και συνέχισε λέγοντας: «μάλιστα, θα βγάλω λίγη πιτυρίδα από εδώ...», είπε, ξεσκονίζοντας το πέτο του σακακιού του Μακρόν, ο οποίος στην αρχή τον κοίταξε αμήχανος και μετά γέλασε. «Πρέπει να τον κάνουμε τέλειο... Είναι τέλειος», σχολιάσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Και δεν ήταν η μοναδική στιγμή που σχολιάστηκε εντόνως. Οι δύο ηγέτες εμφανίστηκαν πιασμένοι χέρι- χέρι σε εξωτερικό χώρο του Λευκού Οίκου και ο Αμερικανός τραβούσε τον Γάλλο ομόλογο του

Αξίζει να θυμίσουμε ότι κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και με την επίσκεψη της Τερέζα Μέι, κάτι που έιχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια. Τότε η εξήγηση που δόθηκε ήταν πως ο Ντόναλντ Τραμπ την κράτησε για να μην γλιστρίσει.

Νωρίτερα, σχολιάστηκε επίσης το χειροφίλημα του Γάλλου προέδρου στην Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ κατά την υποδοχή του ίδιου και της συζύγου του Μπριζίτ, στον Λευκό Οίκο.