Στις 14 Ιουλίου 2017 ο Τραμπ και η σύζυγός του παρακολούθησαν την παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης στο κέντρο του Παρισιού στο πλευρό του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του Μπριζίτ. Τότε ο Τραμπ έκανε ένα μάλλον άκομψο σχόλιο: «Μια χαρά είστε» είπε στην κυρία Μακρόν, προφανώς αναφερόμενος στην ηλικία της. 

Το κλίμα άλλαξε περίπου ένα χρόνο αργότερα. Ο Τραμπ υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας και περίσσεψαν τα φιλιά, οι αγκαλιές και οι αβρότητες. Ο Τραμπ απέφυγε τα σχόλια για την «πρώτη κυρία» της Γαλλίας, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον ομολόγό του, μέχρι και την πιτυρίδα τίναξε από το πέτο του. Δείτε το βίντεο με τις αβρότητες (στο 1:00 το τίναγμα της πιτυρίδας): 

Η αλήθεια είναι ότι ο Μακρόν πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες με γεμάτη ατζέντα. Στόχος του ήταν να πείσει τον Αμερικανό πρόεδρο να αλλάξει άποψη σε σειρά ζητημάτων με πρώτο και κυριότερο τις κυρώσεις-δασμούς που θέλει να επιβάλει στα εισαγόμενα προϊόντα από Ευρώπη και Κίνα. Άλλωστε ο Τραμπ εμφανίζεται ως υπέρμαχος της θεωρίας ότι η χώρα του δεν έχει ανάγκη κανέναν...

Οι ΗΠΑ είναι επίσης η μόνη χώρα στον πλανήτη (μαζί με τη Συρία) που δεν έχει υπογράψει τη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή. Σε αυτό δεν είχε καμία επιτυχία η αποστολή του. 

Κάποια πρόοδος φαίνεται ότι υπήρξε στο θέμα του Ιράν, έστω και αν αυτή η πρόοδος διαβάστηκε διαφορετικά. Ο Τραμπ συμφώνησε γενικά στην ανάγκη μιας παγκόσμιας λύσης, σε αντίθεση με τον Μακρόν που μίλησε με ενθουσιασμό για μια «νέα συμφωνία», η οποία θα συμπληρώνει εκείνη του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα.

Ως προς τη Συρία, ο Μακρόν είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος πείστηκε να κρατήσει τις αμερικανικές δυνάμεις, χωρίς ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.