Τις εντυπώσεις της για την Αμερικανίδα πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ μετέφερε η Μπριζίτ Μακρόν, σύζυγος του Γάλλου προέδρου, επιστρέφοντας από την πρώτη επίσημη επίσκεψη του γαλλικού προεδρικού ζεύγους στην Ουάσινγκτον. 

Η αποτίμηση: Πολύ ευχάριστη και αρκετά «εγκλωβισμένη» η Μελάνια. 

Μιλώντας στην Monde, η Μπριζίτ Μακρόν είπε πως η πρώτη κυρία των ΗΠΑ «είναι βασικά πολύ ευχάριστη, έχουμε την ίδια αίσθηση του χιούμορ, γελάσαμε πολύ μαζί». 

Όμως, συνέχισε, η Αμερικανίδα πρώτη κυρία «είναι πολύ πιο περιορισμένη από ό,τι εγώ» εξαιτίας του αξιώματος του συζύγου της.

«Δεν μπορεί να κάνει τίποτα, δεν μπορεί ούτε να ανοίξει ένα παράθυρο στον Λευκό Οίκο» είπε. «Εγώ βγαίνω κάθε μέρα στο Παρίσι» είπε η Μακρόν.

Σε αυτό απέδωσε και το ότι η Μελάνια εμφανίζεται κάπως ψυχρή δημόσια: «Το κάθε τι που θα κάνει υπερ-ερμηνεύεται. Είναι κάποια με ισχυρή προσωπικότητα αλλά κάνει προσπάθεια να το κρύψει. Γελάει πολύ εύκολα με το οτιδήποτε, αλλά το δείχνει πολύ λιγότερο από εμένα». 

Η Μακρόν φυσικά επισήμανε ότι και η σύζυγος του Γάλλου προέδρου πρέπει να είναι προσεκτική στην παρουσία της: Τα ρούχα Λουί Βιτόν που φορά σε επίσημες περιστάσεις, είπε, είναι το «κέλυφος» που την προστατεύει από το συνεχές φως της δημοσιότητας.