Με μια υπέρλαμπρη τελετή στο μεγάλο παλάτι του Κρεμλίνου ορκίστηκε για τέταρτη φορά πρόεδρος της Ρωσίας ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Στην ομιλία που ακολούθησε δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τα πάντα ώστε να κρατήσει την χώρα του μια ισχυρή δύναμη καθώς και ότι θα βελτιώσει το επίπεδο ζωής των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν επανεκλέχθηκε στη θέση του προέδρου τον προηγούμενο Μάρτιο.
Δείτε ολόκληρο το βίντεο της τελετής


Στην τελετή όπως ήταν λογικό παραβρέθηκαν δεκάδες αξιωματούχων. Στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι η παρουσία κάποιων από αυτούς όπως οι ανώτεροι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου, οι άνθρωποι που δουλεύουν στο προεδρικό γραφείο, ανώτεροι δικαστικοί, το κεντρικό εκλεκτορικό σώμα και το διπλωματικό σώμα ήταν απαραίτητη λόγω πρωτοκόλλου.

Ανάμεσα σε άλλους προσκεκλημένους ήταν θρησκευτικοί αντιπρόσωποι των μεγαλύτερων δογμάτων της χώρας, επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα.

Η τιμητική φρουρά ήταν ντυμένη με τις παραδοσιακές στολές χρώματος μπλε σκούρο οδεύοντας προς την αίθουσα της τελετής ενώ ακόμα έφερε τη ρωσική σημαία και τη σημαία του προεδρικού γραφείου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατέφθασε στην τελετή από το γραφείο του που βρίσκεται στο κτίριο της συγκλήτου στο Κρεμλίνο. Οι κάμερες τον ακολούθησαν προσερχόμενο προς την αίθουσα της τελετής και κατόπιν ενώ κατευθυνόταν προς την προεδρική λιμουζίνα.

Ο Πούτιν, αφού είπε τον 33 λέξεων όρκο, χρήσθηκε επισήμως πρόεδρος της Ρωσίας για τα επόμενα 6 χρόνια. Αμέσως μετά στον λόγο που εκφώνησε ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους και τους υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα ώστε να κρατήσει τη Ρωσία δυνατή.

«Το κτήνος»


Εντύπωση ωστόσο προξένησε το προεδρικό αυτοκίνητο για το οποίο υπήρχαν μόνο φήμες και αποκαλύφθηκε επίσημα για πρώτη φορά σήμερα κατά την τελετή της ορκωμοσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν. Το συγκεκριμένο αμάξι αναπτύχθηκε από τη Ρωσία ενώ ο κινητήρας 4.600 κυβικών έχει εξελιχθεί από την Porsche στο πλαίσιο του προγράμματος «Κορτέζ» και έρχεται να αντικαταστήσει την μέχρι σήμερα αγαπημένη προεδρική Mercedes S600 Guard Pullman η οποία ήταν και η μοναδική στον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες των προεδρικών μετακινήσεων αυτοκίνητο εγχώριας παραγωγής από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.
Με την κίνηση αυτή και ακολουθώντας την τακτική των ΗΠΑ, η Ρωσία θέλει να αποδείξει ότι δεν στερείται τεχνολογίας και τεχνογνωσίας καθώς σε ανάλογα εγχειρήματα προχωρούν χώρες τεχνολογικά προηγμένες.