Οι κατοχικές αρχές «συνέλαβαν» και κράτησαν για περίπου 15 λεπτά εννέα άτομα που βρίσκονταν στην παραλία «Γλώσσα» στην Αμμόχωστο.
 
Πρόκειται για 8 ελληνοκύπριους και μια Βρετανή, οι οποίοι μετέβησαν στην παραλία πριν την άφιξη των Ευρωβουλευτών. Η σύλληψη έγινε με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για στρατιωτική περιοχή και πως απαγορεύονταν να βρίσκονται εκεί. Τους ζήτησαν να τους παραδώσουν φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους.

Στη συνέχεια αφού τα έλεγξαν και έσβησαν κάποιες φωτογραφίες, τους άφησαν ελεύθερους λέγοντας τους να απομακρυνθούν από την παραλία.



Η επίσκεψη των ευρωβουλευτών

Επίσκεψη στην Αμμόχωστο πραγματοποιούν Ευρωβουλευτές για να διαπιστώσουν την κατάσταση εκεί. Σκοπός της επίσκεψης είναι όπως επανέλθει στο προσκήνιο το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου, στη βάση των προνοιών της Διακήρυξης του Ευρωκοινοβουλίου ημερομηνίας 14 Φεβρουαρίου 2012, που μεταξύ άλλων καλεί την τουρκική κυβέρνηση να εφαρμόσει τα ψηφίσματα 550 (1984) και 789(1992) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το κλιμάκιο απαρτίζεται από τους Ευρωβουλευτές Σεσίλια Βίκστρομ (Σουηδία) πρόεδρος Επιτροπής-επικεφαλής κλιμακίου, Αλμπέρτο Τσίριο (Ιταλία), Ρόσα Φεραγούτ (Ισπανία), Σοφία Σακοράφα (Ελλάδα), Ίγκορ Σόλτες (Σλοβενία), Τερέσα Χιμένεθ (Ισπανία), Δημήτρης Παπαδάκης (Κύπρος) και Τάκης Χατζηγεωργίου (Κύπρος). Οι τρεις τελευταίοι Ευρωβουλευτές συμμετέχουν αυτεπάγγελτα.

Πηγή: Φιλελεύθερος-ΚΥΠΕ