Μεταξύ των όσων εξετάστηκαν στις συνομιλίες στην Ιταλία μεταξύ Λέγκας και Κινήματος Πέντε Αστέρων ήταν και πιθανός οδικός χάρτης «συντεταγμένης» εξόδου από το ευρώ, όπως φαίνεται από τα όσα βγήκαν την Τρίτη στη δημοσιότητα. 

Το ιταλικό Huffington Post δημοσίευσε προσχέδιο της συμφωνίας για συγκυβέρνηση από τα δύο κόμματα στο οποίο βρισκόταν και το ενδεχόμενο διαδικασίας για «φιλική» με την ΕΕ έξοδο από το ευρώ. 

Μετά το δημοσίευμα, τα δύο κόμματα (που συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις) ανέφεραν ότι το εν λόγω προσχέδιο είναι παλιότερο -εμμέσως, δηλαδή, επιβεβαίωσαν τη γνησιότητά του και ότι είχε πέσει στο τραπέζι- και ότι αρκετά σημεία του έχουν ξεπεραστεί στην παρούσα φάση, μεταξύ των οποίων είναι και το ζήτημα του ευρώ. 

Στο προσχέδιο γίνεται αναφορά σε κανόνες για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ, στην άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και σε αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να «σβήσει» 250 δισεκατομμύρια ευρώ από το δημόσιο χρέος της Ιταλίας.

Την Τετάρτη, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ όπως η Corriere και η Repubblica, Λέγκα και Πέντε Αστέρια απάντησαν ότι πρόκειται για proσχέδιο το οποίο πρέπει να θεωρείται, πλέον, ξεπερασμένο, διότι έχει αλλάξει με ουσιαστικό τρόπο. Πρόσθεσαν, δε, ότι δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Η Ρωσία στο συγκεκριμένο προσχέδιο χαρακτηρίζεται «οικονομικός και εμπορικός εταίρος», αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν «κύριος σύμμαχος της Ιταλίας».

Σχολιαστές, τέλος, εκφράζουν τον φόβο ότι οι συγκεκριμένες διαρροές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ιταλική οικονομία, με ενδεχόμενη αύξηση του σπρεντ.