Τα βλέμματα του κόσμου προσέλκυσε για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς χθές αργά το απόγευμα συναντήθηκε με την τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν στον Λευκό Οίκο.

Η Κιμ Καρντάσιαν συνάντησε τον Αμερικανό Πρόεδρο στο οβάλ γραφείο του για να συζητήσουν την υπόθεση της Άλις Τζόνσον, μιας 63χρονης γυναίκας που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για υπόθεση ναρκωτικών.

Η Άλις Τζόνσον είναι μία 63χρονη γυναίκα, μητέρα 4 παιδιών και γιαγιά 6 παιδιών, που έχει συλληφθεί και καταδικαστεί για κατοχή κοκαΐνης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος το 1996, και βρίσκεται εδώ και 21 χρόνια στην φυλακή.

Η επίσκεψη της Καρντάσιαν είχε διπλό χαρακτήρα, καθώς εκτός ότι βρέθηκε στον Λευκό Οίκο προκειμένου να ζητήσει να δοθεί χάρη στην Τζόνσον ήθελε να συζητήσει γενικότερα για τη σωφρονιστική μεταρρύθμιση και το θέμα των ποινών.

Η πρώτη επαφή που έκανε η Καρντάσιαν για την υπόθεση της 63χρονης ήταν μέσω της κόρης του Αμερικανού Προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ, με τη βοήθεια της οποίας έκλεισε το ραντεβού με τον σύζυγο της Τζάρεντ Κουσνέρ.

Καρντάσιαν και Τραμπ συναντήθηκαν ανήμερα των γενεθλίων της Άλις Τζόνσον.

Μετά την πολυζυτημένη συνάντηση των δύο, η ίδια η Κίμ Καρντάσιαν έγραψε στο Twitter:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Τραμπ για το χρόνο που μου διέθεσε σήμερα το απόγευμα. Ελπίζω ότι ο Πρόεδρος θα δώσει χάρη στην Άλις Μαρί Τζόνσον η οποία εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της και ελπίζουμε ότι τόσο η ίδια όσο και άλλοι θα κερδίσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη φυλακή».

Με την σειρά ό Ντόναλτ Τραμπ απάντησε και εκείνος με ένα Twitter, λέγοντας πόσο ευχαριστημένος είναι με αυτή την συνάντηση:

«Υπέροχη συνάντηση με την Κιμ Καρντάσιαν σήμερα, μιλήσαμε για τις μεταρρυθμίσεις των φυλακών και τις ποινές».

Εντύπωση προκάλεσε η συνάντηση του Τραμπ με την Καρντάσιαν λόγω του παρελθόντος τους και αυτό γιατί η ίδια είχε

είχε υποστηρίξει ανοιχτά την Χιλαρι Κλίντον στην προεκλογική της εκστρατεία, ενώ από την άλλη μεριά ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε αποκαλέσει την Κιμ χοντρή σε συνέντευξη του στο παρελθόν, λέγοντας ότι δεν θα έβγαινε ποτέ μαζί της λόγω των μεγάλων της οπισθίων.

Το χρονικό της Άλις Τζόνσον:

Η 63χρονη σήμερα μητέρα και γιαγιά είχε συλληφθεί το 1993 για μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, ενώ καταδικάστηκε το 1996 με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία στο σπίτι της Τζόνσον έγιναν μεγάλες συναλλαγές ναρκωτικών ενώ η ίδια έχει ομολογήσει ότι ήταν μεσάζοντας αλλά αρνήθηκε ότι είχε εμπλακεί στο εμπόριο ή τη χρήση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το Business Insider η Άλις έχει γίνει θεατρική συγγραφέας μέσα στο κελί και μέντορας.