Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν, όταν σημειώθηκε ηφαιστειακή έκρηξη στο Φουέγο, ένα από τα πλέον ενεργά ηφαίστεια της Γουατεμάλας. Ήταν σαν «ένα ποτάμι λάβας» να «υπερχείλισε»: «έπληξε το χωριό Ελ Ροδέο. Υπάρχουν τραυματίες, άνθρωποι που κάηκαν, υπάρχουν νεκροί» είπε ο Σέρχιο Καμπάνιας, γενικός γραμματέας της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας.

Η έκρηξη προκάλεσε τη διακοπή της λειτουργίας του μοναδικού διαδρόμου του διεθνούς αεροδρομίου της πρωτεύουσας. Ο διάδρομος έκλεισε εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας, για να μην κινδυνεύσουν τα αεροσκάφη και το επιβατικό κοινό, εξήγησε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Γουατεμάλας μέσω Twitter.

Το ηφαίστειο βρίσκεται μόλις 40χλμ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας.

Εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι απομακρύνθηκαν από το θέρετρο La Reunion, όπου βρίσκεται ένα γήπεδο γκολφ, κοντά στην Αντίγουα. Βίντεο που κυκλοφορεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζει μια πυκνή στήλη ηφαιστειακής τέφρας να υψώνεται πάνω από το κλαμπ του γκολφ. Η λάβα ρέει στην άλλη πλευρά του ηφαιστειακού κώνου.