Κοινή Λογική (Common Sense)
Κοινή Λογική (Common Sense) Θανάσης Λάλας
duzli2oeuum4dy7dwpon
Διεθνή

«Πνίγεται» στις... ειδήσεις το 68% των Αμερικανών

Η έρευνα διενεργήθηε από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι τις 4 Μαρτίου από το ινστιτούτο GfK Group για λογαριασμό του Pew Research Center.

Πάνω από δύο στους τρεις Αμερικανούς (ποσοστό 68%) δηλώνουν "καταπτοημένοι" από τον όγκο των ειδήσεων που τους κατακλύζουν καθημερινά, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον ανεξάρτητο οργανισμό Pew Research Center.

Να σημειωθεί πάντως ότι στην έρευνα αυτή οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δώσουν μόνο μία διαφορετική απάντηση: αν είναι ικανοποιημένοι από τον όγκο των πληροφοριών που λαμβάνουν καθημερινά. Αυτήν την απάντηση έδωσαν τρεις στους δέκα (ποσοστό 30%).

Το ποσοστό εκείνων που αισθάνονται ότι τους "πνίγει" ο όγκος των ειδήσεων είναι ακόμη μεγαλύτερο μεταξύ των υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος (77%).

Η έρευνα διενεργήθηε από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι τις 4 Μαρτίου από το ινστιτούτο GfK Group για λογαριασμό του Pew Research Center, σε δείγμα 5.035 προσώπων ηλικίας άνω των 18 ετών. Από αυτούς, το 65% είπε ότι παρακολουθεί την επικαιρότητα "τον περισσότερο καιρό, είτε έχει συμβεί κάποιο σημαντικό γεγονός είτε όχι".