Ο γιος του ηγέτη του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, σκοτώθηκε στη Συρία τη Δευτέρα από τρεις κατευθυνόμενους ρωσικούς πυραύλους που έπληξαν τη σπηλιά όπου κρυβόταν. Αυτό τουλάχιστον ανέφεραν οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ιράκ.

Σύμφωνα με τα «Γεράκια», τις μονάδες των ιρακινών υπηρεσιών πληροφοριών, συνολικά 30 στελέχη του Ισλαμικού Κράτους και σωματοφύλακες του γιου του Μπαγκντάντι βρίσκονταν μέσα στη σπηλιά, που διαθέτει τρεις εξόδους. Η σπηλιά βρίσκεται στην επαρχία Χομς της Συρίας.

«Ο γιος του Αλ Μπαγκντάντι «δεν ήταν μαχητής, ήταν κάτι σαν εικόνισμα που περιφερόταν από το ένα σημείο στο άλλο για να τονώνεται το ηθικό των τζιχαντιστών» υποστήριξαν τα Γεράκια.

Η τζιχαντιστική οργάνωση δεν ελέγχει πλέον παρά μόνο μερικούς θύλακες στην έρημο της επαρχίας Χομς, στην ανατολική Συρία, και στο Ιράκ.

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι -ο θάνατος του οποίου έχει αναγγελθεί αρκετές φορές- ζει ακόμη: βρίσκεται στη Συρία, κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ, υποστήριξε στις αρχές του Μαΐου ιρακινός αξιωματούχος.

Πηγή: ΑΠΕ/AFP