Ο Άντριου Γουίλερ αναλαμβάνει πλέον τη διοίκηση της αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) μετά την αποχώρηση της προηγούμενης επιλογής του Τραμπ, Σκοτ Προύιτ. 

Ο Γουίλερ αναλαμβάνει διοικητικά την υπηρεσία, όντας μέχρι πρότινος το «νούμερο δύο» -το ζευγάρι Προύιτ και Γουίλερ είχε επιλεγεί από την τωρινή αμερικανική κυβέρνηση. 

Ο νέος επικεφαλής έχει στο παρελθόν υπάρξει λομπίστας για λογαριασμό της Murray Energy, η οποία βασιζόταν στη ενεργειακή εκμετάλλευση του άνθρακα.

Αν και ο Προύιτ είχε ακολουθήσει την γραμμή του προέδρου Τραμπ, η οποία έχει προκαλέσει σφοδρές επικρίσεις όχι μόνο από τις οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και από τις ξένες κυβερνήσεις που είχαν πρωτοστατήσει στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, η πορεία του είχε αμαυρωθεί από «βιασύνη» και «προχειρότητα». 

Ο Γουίλερ αναμένεται να ακολουθήσει τους ίδιους στόχους, αλλά με μεγαλύτερη... αποτελεσματικότητα - ως εκ τούτου, πολλά ΜΜΕ και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού τον αποτιμούν ως ακόμη πιο επικίνδυνο, επειδή -σε αντίθεση με τον προκάτοχό του- θα κάνει τη δουλειά χωρίς «φασαρία».