Διάσταση απόψεων για την έκβαση των διήμερων διαβουλεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας φαίνεται να επικρατεί ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Πιονγκγιάνγκ έκανε λόγο για εξαιρετικά ανησυχητικά αποτελέσματα ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως υπήρξε πρόοδος σχεδόν σε όλα τα βασικά ζητήματα.


Μάλιστα, σύμφωνα με το βορειοκορετατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο αξιωματούχος κατηγόρησε ακόμη την αμερικανική αντιπροσωπεία ότι επιμένει σε μονομερή, πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

«Περιμέναμε ότι η αμερικανική πλευρά θα έρθει με μια εποικοδομητική ιδέα, πιστεύοντας ότι θα πάρουμε κάτι σε αντάλλαγμα», τόνισε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος συμπληρώνοντας: «Έπειτα από τις συνομιλίες υψηλού επιπέδου, η εμπιστοσύνη μεταξύ της χώρας μας και των ΗΠΑ εισέρχεται σε μια επικίνδυνη φάση, κατά την οποία η αποφασιστικότητά μας για αποπυρηνικοποίηση, η οποία είναι σταθερή, μπορεί να αλλάξει».

«Ο πιο γρήγορος τρόπος για την επίτευξη μιας συμφωνίας χωρίς πυρηνικά θα ήταν μια σταδιακή προσέγγιση, με την οποία και οι δύο πλευρές θα έκαναν βήματα ταυτόχρονα», επισήμανε, τέλος, ο εκπρόσωπος της Πιονγγιάνγκ.