Σύμφωνα με το Reuters, γύρω στις 12:30 μ.μ. ώρα Ελλάδος, βγήκε από το σπήλαιο άλλο ένα παιδί. Την ίδια πληροφορία επιβεβαίωσε λίγο αργότερα το CNN.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, στις 14:20, πηγή από την ομάδα διάσωσης ανέφερε στον Guardian ότι ακόμη ένα παιδί (το 6ο συνολικά, το 2ο σήμερα) έχει απεγκλωβιστεί από το σπήλαιο.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα, στις 14:35, το Reuters ανέφερε ότι βγήκε από το σπήλαιο και 7ο παιδί, ενώ στις 15:04 (19:04 ώρα Ταϊλάνδης) το CNN, που έχει απεσταλμένο έξω από τη σπηλιά, ανέφερε ότι απεγκλωβίστηκε και 8ο παιδί.




Ετσι, πλέον, ο συνολικός αριθμός των παιδιών που έχουν απεγκλωβιστεί από το σπήλαιο ανέρχονται σε 8 (τέσσερα χθες, τέσσερα σήμερα). Κάτι που σημαίνει ότι μέσα στο σπήλαιο παραμένουν άλλα 4 παιδιά και ο προπονητής τους. Και όπως μετέδωσε στις 15:10 το CNN, η επιχείρηση έλαβε τέλος για σήμερα λόγω σκότους και θα συνεχιστεί αύριο, οπότε οι υπόλοιποι 5 εγκλωβισμένοι θα μείνουν και απόψε μέσα στη σπηλιά.

Οι δύτες, σύμφωνα με την Bangkok Post, χρειάστηκαν περίπου 4 ώρες για να συνοδεύσουν τους μαθητές από το σημείο όπου παρέμεναν εγκλωβισμένοι μέχρι τον θάλαμο 3, όπου είναι η βάση για τους διασώστες μέσα στο σπήλαιο και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από την έξοδο.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Ταϊλάνδης μετέδωσαν νωρίτερα βίντεο από ασθενοφόρο, που πιστεύεται ότι μεταφέρει το πέμπτο αγόρι που διασώθηκε, προς το ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό ποια παιδά έχουν απεγκλωβιστεί, μεγαλώνοντας την αγωνία των συγγενών τους. Αξιωματούχοι ανέφεραν μόνο ότι η επιχείρηση ξεκινά με τα πιο δυνατά και υγιή παιδιά. Ερωτηθέντες για το ποια αγόρια θα βγουν πρώτα, απάντησαν: «Τα πιο υγιή, αυτά που είναι έτοιμα».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κέντρου διοίκησης που συντονίζει την επιχείρηση, «οι συνθήκες είναι τόσο καλές όσο και χθες. Η ομάδα διάσωσης είναι η ίδια, με λίγες αντικαταστάσεις», προσθέτοντας πως «η στάθμη του νερού δεν είναι ανησυχητική. Η χθεσινή βροχή δεν επηρέασε τα επίπεδα του νερού μέσα στο σπήλαιο».