Ο επίτροπος Χαν σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε «αλλαγή συνόρων» Ελλάδας- Αλβανίας, επισήμανε σήμερα από τις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κληθείς να διευκρινίσει σχετικές με το θέμα δηλώσεις του άρμίδιο για τη διεύρυνηση επιτρόπου στο Λονδίνο.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επίτροπος υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίλυσης όλων των ανοικτών διμερών ζητημάτων πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση της ΕΕ, έκανε αναφορά στις συνεχιζόμενες ελληνοαλβανικές συζητήσεις για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, η οποία φυσικά μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στη βάση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας.

Νωρίτερα, ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν ο Επίτροπος αναφέρθηκε στη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων και μίλησε και για την προετοιμαζόμενη συμφωνία Αθηνών-Τιράνων. «Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες», σημείωσε και έκανε λόγο για αλλαγή συνόρων σε περίπτωση συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. (δείτε αναλυτικά εδώ)