Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και της Ρωσίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την οποία ο Ρώσος υπουργός επανέλαβε τη θέση αρχών της Μόσχας σε σχέση με το Κυπριακό.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ανακοίνωση από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι ο κ. Λαβρόφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Χριστοδουλίδη μετά από πρωτοβουλία του Κύπριου υπουργού. 

Αναφέρεται ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές των διμερών τους σχέσεων και την εφαρμογή των συμφωνιών, που επιτεύχθηκαν στη Μόσχα κατά τις συνομιλίες που είχαν τον Απρίλιο.

Προστίθεται ότι ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στο Κυπριακό και ο κ. Λαβρόφ επαναβεβαίωσε τη θέση αρχών της Ρωσίας για στήριξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων στη βάση των ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ με στόχο την εξεύρεση μιας συνολικής, βιώσιμης και δίκαιης λύσης προς όφελος των δύο κοινοτήτων της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία στηρίζει τη συνεχιζόμενη αποστολή της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, η οποία επιτελεί σημαντικό σταθεροποιητικό ρόλο.