Πρώτα το πανηγύρι και μετά τα επεισόδια. Ο λόγος για τα όσα έγιναν στους δρόμους του Παρισιού και άλλων μεγάλων πόλεων της Γαλλίας για την κατάκτηση του παγκόσμιου κυπέλλου στο ποδόσφαιρο. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων, σημειώθηκαν βανδαλισμοί και λεηλασίες καταστημάτων, ενώ πυροσβεστικά οχήματα με ρίψεις νερού επιχείρησαν να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους.

Στη Λυών, ομάδα νεαρών εθεάθη να καταστρέφει δημόσιες καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, να καίει κάδους απορριμμάτων και να επιτίθεται στους αστυνομικούς. Στη Μασσαλία, εικόνες δείχνουν νεαρούς να καταστρέφουν λεωφορείο και να βάζουν φωτιές στους δρόμους.

Ταραχές, αναφέρθηκαν και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, όπως στη Γκρενόμπλ, τη Ρουέν, τη Χάβρη, τη Νίκαια, τις Κάννες, το Στρασβούργο και τη Νάντη.

Η νίκη της αμαυρώθηκε από θανατηφόρα δυστυχήματα. Στο Ανεσί, ένας άνδρας 50 ετών έχασε τη ζωή του πέφτοντας σε κανάλι όπου το βάθος του νερού ήταν μικρό. Στο Σεν Φελίξ ένας άνδρας που πανηγύριζε, ενώ οδηγούσε σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σε δέντρο. Τρία μικρά παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά όταν τα χτύπησε μοτοσικλέτα.

Αλλά και στη διάρκεις των εορτασμών για την Ημέρα της Βαστίλλης (14 Ιουλίου) σημειώθηκαν οι «παραδοσιακοί» εμπρησμοί αυτοκινήτων. Όπως έγινε γνωστό, συνολικά 845 αυτοκίνητα κάηκαν και 508 άτομα συνελήφθησαν.

Ο αριθμός των αυτοκινήτων που πυρπολήθηκαν ήταν ελαφρά μειωμένος σε σύγκριση με εκείνον του 2017 (897). Απεναντίας, ο αριθμός των συλλήψεων αυξήθηκε αλματωδώς, από 368 το 2017 σε 508 φέτος, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.