«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την εμπλοκή της Ρωσίας στις ελληνικές εγχώριες υποθέσεις ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κάρλος Μάρτιν.

Ο κ. Μάρτιν ανέφερε ότι «η έλλειψη σεβασμού για την κυριαρχία και η παρέμβαση των άλλων χωρών στις εγχώριες υποθέσεις είναι απαράδεκτη».

«Η ΕΕ ήταν πάντα σαφής σχετικά με αυτό και αναγνωρίζει την πρόκληση, όπως αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής, ο ίδιος αξιωματούχος είχε τηρήσει στάση ουδετερότητας απέναντι σε Αθήνα και Μόσχα κάνοντας λόγο για «αυστηρά διμερές ζήτημα» μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας.

Σε ό,τι αφορά την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σημείωσε επίσης ότι η Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψης Λαβρόφ στην Αθήνα, ενώ σημείωσε ότι σε γενικές γραμμές η Επιτροπή «αναγνωρίζει την πρόκληση των πολύ καλών σχέσεων» μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών και είναι διαθέσιμη για την παροχή βοήθειας.