Οι τουρίστες που θα τρώνε στους δρόμους της Φλωρεντίας θα πληρώνουν πλέον πρόστιμο ύψος € 150 έως € 500.

Οι νέοι κανόνες τέθηκαν σε ισχύ, καθώς η πόλη αγωνίζεται να διαχειριστεί την τεράστια αύξηση των τουριστών, που προσελκύονται από πτήσεις χαμηλού κόστους και φτηνά ενοίκια για διαμονή σε σπίτια μέσω ιστοσελίδων όπως η Airbnb.

Οι Times αναφέρουν ότι η δημοτική αρχή της ιταλικής πόλης έβαλε στο στόχαστρο τους τουρίστες που τρώνε πανίνι, φοκάτσιες και πίτσες στους δρόμους και αφήνουν απορρίμματα πίσω τους.

Η απαγόρευση ισχύει στους δρόμους κοντά σε ένα ντελικατέσεν, το «All Antico Vinaio», το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές αφού ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο στη Φλωρεντία από ταξιδιωτικό περιοδικό.

Η ανακήρυξή του οδήγησε σε υψηλές βαθμολογίες στο TripAdvisor και αυτό οδήγησε στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων τουριστών στους ήδη συμφορημένους δρόμους.

Το ζήτημα ήρθε στο φως, όταν ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος δερμάτινων ειδών λογομάχησε με μια οικογένεια Ισπανών που καθόταν και έτρωγε στην είσοδό του - οι ντόπιοι τώρα παραπονούνται ότι δεν μπορούν να φτάσουν στα καταστήματά ή τις κατοικίες τους λόγω των πολλών τουριστών που κάθονται κάτω.