Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 10 τραυματίστηκαν από τις δεκάδες εκρήξεις -λόγω διαρροής αερίου- που συγκλόνισαν περιοχές βόρεια της Βοστώνης. Οι υπηρεσίες διάσωσης καταμέτρησαν 70 «πυρκαγιές, εκρήξεις και έρευνες εξαιτίας έντονης οσμής αερίου» στις κοινότητες Λόρενς, Άντοβερ και Βόρειο Άντοβερ, ανέφερε η αστυνομία.

Δύο άτομα νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα, ανακοίνωσε το Γενικό Νοσοκομείο της Λόρενς. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι τουλάχιστον ένας πυροσβέστης. 

 «Εκκενώστε όλα τα κτίρια και όλα τα σπίτια» επαναλάμβανε ένας αξιωματούχος με τηλεβόα στη μία από τις τρεις κοινότητες, όπως καταγράφηκε σε ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της τοπικής εφημερίδας Eagle Tribune.

«Βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές εκκενώσεις στις συνοικίες όπου υπάρχει μυρωδιά αερίου», ανέφερε νωρίτερα η αστυνομία μέσω Twitter, τονίζοντας ότι ήταν ακόμη «πολύ νωρίς για να γίνουν υποθέσεις για τα αίτια». 

Αιτία της καταστροφής εκτιμάται πως ήταν η «υπερβολική πίεση σε αγωγό αερίου» της Columbia Gas, σύμφωνα με τον Μάικλ Μάνσφιλντ, επικεφαλής της πυροσβεστικής του Άντοβερ.

Η Columbia Gas, θυγατρική της γιγαντιαίας εταιρείας NiSource Inc, είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως θα έκανε εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στους αγωγούς φυσικού αερίου σε διάφορες περιοχές της Μασαχουσέτης για να βελτιωθεί η ασφάλεια του δικτύου της.

Πηγή: ΑΠΕ/Reuters