Σε άλλη γραμμή ο Ζάεφ από τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, σχετικά με την «τύχη» που θα έχει η Συμφωνία των Πρεσπών, αν οι πολίτες ψηφίσουν «όχι» την Κυριακή. «Αν υπάρξει πλειοψηφία που θα είναι κατά -έστω και κατά μία ψήφο- τότε αυτό σημαίνει ότι το Κοινοβούλιο και εγώ θα ακυρώσουμε τη Συμφωνία. Αν υπάρξει μεγάλη πλειοψηφία υπέρ, τότε αυτό σημαίνει ότι όλοι, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους απόψεις, θα πρέπει να συμμορφωθούν με την εντολή του λαού» είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Telma.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντιμιτρόφ είχε εκφράσει άλλη θέση: σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung τόνισε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος -έστω κι αν είναι αρνητικό ή με μικρή συμμετοχή - δεν θα επηρεάσει την κύρωση της Συμφωνίας παραπέμποντας στον μη δεσμευτικό χαρακτήρα: «Ορισμένοι συνταγματολόγοι εκτιμούν ότι στην περίπτωση αυτή η απόφαση επιστρέφει στη Βουλή. Άλλωστε το δημοψήφισμα δεν συνιστά νομική προϋπόθεση για τη διαδικασία επίλυσης. Στη συμφωνία μας με την Ελλάδα αναφέρεται ως δυνατότητα και όχι ως αναγκαιότητα. (Το δημοψήφισμα) έχει στόχο να μας βοηθήσει να εξασφαλίσουμε μια πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή για τις αναγκαίες συνταγματικές αλλαγές» εξήγησε.

Εν τω μεταξύ ο Ζάεφ παρουσίασε ένα ακόμα τηλεοπτικό μήνυμα υπέρ της Συμφωνίας. Αυτή τη φορά εμφανίζεται να απευθύνεται προσωπικά στους συμπολίτες του:

«Είναι δική σας η επιλογή και θα την σεβαστώ. Ας μην περιμένουμε άλλα 27 χρόνια» αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο στον λογαριασμό του Ζάεφ στο Facebook.