ε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τη διελεύκανση των κινήτρων του απαγωγέα των δύο μαθητών από το δημοτικό σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα, αλλά και όσον αφορά το ενδεχόμενο να είχε συνεργό. Η υπόθεση της απαγωγής συγκλόνισε την Κύπρο, με την κοινωνία να συνεχίζει να παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν με κομμένη την ανάσα.

Συγκεκριμένα σήμερα Σάββατο προσάγεται στο Δικαστήριο, για έκδοση διατάγματος κράτησης, φίλος του απαγωγέα των δύο αγοριών, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία. Είναι 41χρονών, νοσηλευτής στο Νοσοκομείο Λάρνακας. Φέρεται να κατονομάστηκε από τον απαγωγέα Γιώργο Νικολάου ως το πρόσωπο, που του χορήγησε τα ψυχοφάρμακα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του και πουθενά δεν βρέθηκε συνταγή. Εναντίον του νοσηλευτή, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε μαρτυρία-καταγγελία ότι προσπάθησε να πείσει γιατρό να του εκδώσει συνταγή για τα φάρμακα, ώστε να καλυφθεί το γεγονός ότι βρέθηκαν στο διαμέρισμα του απαγωγέα ασυνταγογράφητα.

Ο νοσηλευτής αντιμετωπίζει την κατηγορία της παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία.

Μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται σήμερα να ληφθεί και νέα κατάθεση από τον απαγωγέα ο οποίος θα κληθεί σε νέα κατάθεση για την πτυχή των ψυχοφαρμάκων, το ποιος του τα προμήθευε χωρίς συνταγή, καθώς και για κάποια άλλα ευρήματα, όπως τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα στο κινητό του.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα philenews.com, έχει ξεκαθαρίσει πλήρως ότι στα δύο παιδιά δόθηκε συγκεκριμένο αναισθητικό σκεύασμα το οποίο μόνο σε νοσοκομεία ή ιδιωτικές κλινικές υπάρχει και το οποίο κανονικά μόνο σε ενήλικα άτομα χορηγείται. Ή σε πολύ μικρές ποσότητες, πιο μικρές από αυτήν που έδωσε ο απαγωγέας, χορηγείται σε παιδιά, καθώς είναι πολύ ισχυρό.

Στο μεταξύ, όσο προχωρούν οι μέρες τόσο και νέα στοιχεία για τις κινήσεις του υπόπτου βγαίνουν στην επιφάνεια, όπως ότι ο ύποπτος μετέφερε τους δύο μαθητές πεζούς στην οδό Τυρνάβου, αφήνοντας το αυτοκίνητό του κάπου αλλού. Αυτή η πορεία εντοπίστηκε σε κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής, που απεικονίζουν σχετικά καθαρά (από κάποια απόσταση φυσικά) τον ύποπτο να βαδίζει με τα δύο παιδιά πλάι του και να περνούν κάτω από υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Λεμεσού στη Λάρνακα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την υπόθεση χειρίζεται πολυπληθής ανακριτική ομάδα η οποία συγκροτήθηκε από ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας και του Αρχηγείου και για την καθημερινή δραστηριότητά της ενημερώνεται διαρκώς ο Αρχηγός Αστυνομίας.