Δραματική ήταν η σημερινή συνεδρίαση για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street που κατέγραψαν αρνητικά ρεκόρ που κρατούσαν πολλούς μήνες ή ακόμα και χρόνια.

Σε μια συνεδρίαση που οι απώλειες συνέχεια διευρύνονταν, ο Dow Jones έχασε 831,83 μονάδες, μια επίδοση που είναι η χειρότερη εδώ και οχτώ μήνες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq απώλεσε 315,97 μονάδες καταγράφοντας τις υψηλότερες απώλειες από τις 24 Ιουνίου του 2016!

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, υπάρχει ανησυχία στις τάξεις των επενδυτών για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που μπορεί να έχει το ράλι στα αμερικάνικα ομόλογα στις μετοχές. Η αύξηση των αποδόσεων, αυξάνει το κόστος δανεισμού των εταιρειών με αποτέλεσμα να επηρεάζονται τα οικονομικά τους μεγέθη και κατά συνέπεια η πορεία των μετοχών τους στα ταμπλό.

Αναλυτικά, στη λήξη της συνεδρίασης ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 831,83 μονάδες ή 3,15% κλείνοντας στις 25.598 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 315,97 μονάδες ή 4,08% στις 7.422 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 94,66 μονάδες ή 3,29% και έκλεισε στις 2.785 μονάδες.

Όπως είναι αυτονόητο όλοι οι κλάδοι που δραστηριοποιούνται στον Dow Jones βρέθηκαν στο κόκκινο ενώ και οι 30 εταιρείες που συνθέτουν τον δείκτη έκλεισαν με απώλειες. Τη χειρότερη επίδοση κατέγραψε η μετοχή της Amazon που έχασε 6,2%, κάτι που δεν είχε γίνει από το 2016.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Σεπτέμβρη με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις να προβλέπουν επίσης το ίδιο ποσοστό αύξησης.

Στο μέτωπο της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και Κίνας σε επίπεδο εμπορικών σχέσεων, ο υπουργός οικονομικών της πρώτης ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του ότι η Κίνα δεν υποτιμά σκοπίμως το νόμισμά της.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Starbucks έχασε 2,95% με τον William Ackman να δηλώνει ότι έχει αποκτήσει το 1,1% της εταιρείας.

Στο μεταξύ η μετοχή της Papa John’s International έχασε 1,62% με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι τον επόμενο χρόνο η εταιρεία θα εξαγοραστεί.

Νωρίτερα, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν την ημέρα οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι διεθνείς αγορές δέχονται ισχυρές πιέσεις με φόντο τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η σύγκρουση Ρώμης - Βρυξελλών για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019.