Προσγειώθηκαν στο Καζακστάν οι αστροναύτες Νικ Χέιγκ και Αλεξέι Οβτσινίν, όπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, επικαλούμενο πηγή στη ρωσική διαστημική υπηρεσία.

«Έχει αποκατασταθεί η επαφή» δήλωσε πηγή την οποία επικαλείται το Ria Novosti προσθέτοντας πως οι δύο άνδρες «δεν έχουν τραυματιστεί» έπειτα από τη βλάβη που σημειώθηκε μετά την απογείωση σε έναν από τους κινητήρες του διαστημοπλοίου Σογιούζ το οποίο επρόκειτο να τους μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Η τηλεόραση της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, NASA, ανέφερε πως, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, το πλήρωμα του Σογιούζ είναι καλά στην υγεία τους.

Η διαστημική κάψουλα Σογιούζ έκανε αναγκαστική προσγείωση κοντά στην πόλη Τζεζκαζγκάν στο κεντρικό Καζακστάν έπειτα από βλάβη σε έναν κινητήρα στη διάρκεια του ταξιδιού προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Νωρίτερα, υπενθυμίζεται, ότι ο διαστημικός πύραυλος Soyuz που μετέφερε τον αμερικανό και ρώσο αστροναύτη, προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, παρουσίασε σήμερα μια βλάβη στον κινητήρα μετά την απογείωσή του από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ του Καζακστάν.

Οι δύο αστροναύτες «είναι ζωντανοί και αναμένεται να προσγειωθούν στο Καζακστάν», είχε διευκρινίσει το τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24.