H Τερέζα Μέι βρίσκεται κοντά σε ιστορική συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times. Συγκεκριμένα η Μέι φέρεται να είπε σε στενό κύκλο υπουργών της ότι «πλησιάζει κοντά σε μια καλή συμφωνία για το Brexit».

Σημειώνεται ότι προ ημερών γινόταν λόγος ακόμα και για μαζική ανταρσία εναντίον της Μέι, σύμφωνα με τον Στιβ Μπέικερ, βουλευτή των Συντηρητικών, ο οποίος διετέλεσε υφυπουργός αρμόδιος για το Brexit στην κυβέρνησή της, αλλά αποχώρησε λόγω διαφωνιών. «Η εκτίμησή μου είναι ότι υπάρχουν τουλάχιστον 40 συνάδελφοί μου που δεν πρόκειται να δεχτούν το σχέδιο Τσέκερς για μια χώρα με το ένα πόδι εντός και με το άλλο εκτός Ε.Ε».

Νερό στον μύλο των φημών είχε ρίξει και η φερόμενη διαφωνία με το σχέδιο της Μέι από την υπουργό Διεθνούς Συνεργασίας, Πένι Μορντό, η οποία μάλιστα θεωρείται εκ των θερμότερων υποστηρικτών του Brexit στην τωρινή κυβέρνηση των Συντηρητικών.

Με φόντο τα παραπάνω το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP), στις 13 έδρες του οποίου η κυβέρνηση της Μέι οφείλει την ισχνή κοινοβουλευτική της πλειοψηφία, φρόντισε να στείλει το δικό του μήνυμα μετά τη συνάντηση που είχε η αρχηγός του, Αρλίν Φόστερ, με τον Ευρωπαίο διαπραγματευτή, Μισέλ Μπαρνιέ την Τρίτη στις Βρυξέλλες. «Δεν μπορεί να υπάρξει σύνορο στη θάλασσα της Ιρλανδίας ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο και το έχουμε επανειλημμένα πει: όχι σε μια νέα ρυθμιστική σχέση», δήλωσε η Φόστερ, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το αν είναι έτοιμη να δώσει αρνητική ψήφο στην κυβέρνηση των Τόρις επί της συμφωνίας που θα παρουσιάσει για το Brexit, απάντησε: «Δεν θέλουμε να βρεθούμε σε αυτή τη θέση»...

Αύριο πάντως συνεδριάζουν οι πρέσβεις των 27 της Ε.Ε για να συζητήσουν το θέμα του Βrexit χωρίς την παρουσία της Βρετανίας.