Την ενημέρωση ότι δεν έχει επιτευχθεί καμία συμφωνία με τη Βρετανία για τους όρους του Brexit έλαβαν οι εκπρόσωποι των 27 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
Νωρίτερα, όμως, Politico και Suddeutsche Zeitung υποστήριζαν το ακριβώς αντίθετο τονίζοντας πως η συμφωνία θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Μάλιστα, Ευρωπαίοι διπλωμάτες, που παρακολουθούν στενά τις συνομιλίες, εμφανίστηκαν πιο αισιόδοξοι ότι οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές θα ανακοίνωναν στους πρεσβευτές των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια συνεδρίαση στις 19.30 στις Βρυξέλλες, ότι επιτεύχθηκε συμφωνία. Όμως, άλλες πηγές είπαν στο Reuters ότι χρειάζονται περαιτέρω συζητήσεις, προκειμένου οι δύο πλευρές να καταλήξουν στη συμφωνία που επιθυμούν.

Το Politico μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενος τρεις διπλωμάτες της ΕΕ, ότι οι διαπραγματευτές για το Brexit κατέληξαν σε συμφωνία για τους όρους της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Η Suddeutsche Zeitung, επικαλούμενη εσωτερικό έγγραφο των μονίμων αντιπροσώπων των 27 κρατών-μελών της ΕΕ, έκανε λόγο για την επίτευξη οδυνηρής για την Μεγάλη Βρετανία συμφωνίας με την ΕΕ για το Brexit. (δείτε εδώ)