Ο δισεκατομμυριούχος Πολ Αλεν, συνιδρυτής το 1975 μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 65 ετών εξαιτίας επιπλοκών του καρκίνου, γνωστοποίησε εξ ονόματος της οικογένειάς του η εταιρεία του Vulcan.

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του ιδρυτή μας Πολ Αλεν, συνιδρυτή της Microsoft», ανέφερε η Vulcan, την οποία δημιούργησε και της οποίας ήταν βασικός μέτοχος.

Ο Αλεν «πέθανε τη Δευτέρα το απόγευμα» εξαιτίας των «επιπλοκών του λεμφώματος μη-Χότζκιν» από το οποίο έπασχε, στο Σιάτλ, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο ίδιος γνωστοποίησε στις αρχές Οκτωβρίου ότι είχε παρουσιάσει υποτροπή η ασθένειά του, για την οποία υποβλήθηκε πρώτη φορά σε θεραπεία το 2009, διαβεβαιώνοντας πως οι γιατροί του ήταν «αισιόδοξοι».

«Ο αδελφός μου ήταν αξιοπρόσεκτος άνθρωπος, από όλες τις απόψεις», ανέφερε η αδελφή του Τζόντι στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Vulcan.

Ο Αλεν αποχώρησε από τη Microsoft το 1983, πριν ιδρύσει και γίνει πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας, η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Σιάτλ και διαχειρίζεται πόρους στους τομείς του πολιτισμού, των ακινήτων, των μέσων ενημέρωσης και του αθλητισμού.