Την ώρα που ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ ψάχνει τρόπους προκειμένου να πείσει 80 βουλευτές και να προχωρήσει έτσι τη συνταγματική αναθεώρηση, φαίνεται πως μέσα στο Κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας ένας βουλευτής στέκεται απόλυτα στο πλευρό του Ζόραν Ζάεφ.

Πρόκειται για τον Σάμκα Ιμπραΐμοφσκι, βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος των Σκοπίων, που σε χθεσινή του τοποθέτηση στη βουλή, κατά την πρώτη μέρα των κρίσιμων συνομιλιών, τάχθηκε υπέρ της συνταγματικής αλλαγής και της συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Ιμπραΐμοφσκι υπογράμμισε στους συναδέλφους του ότι δε μπορεί να υπάρξει καλύτερη συμφωνία από αυτή η οποία υπογράφτηκε στις Πρέσπες τον περασμένο Ιούνιο.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας στον βουλευτή Ίλιγια Ντιμόσκι που νωρίτερα είχε ζητήσει από τη σκοπιανή βουλή να αποσύρει την στήριξή της στην Κυβέρνηση, ο Ιμπραΐμοφσκι είπε χαρακτηριστικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν υπάρχει καλύτερη συμφωνία από αυτή. Ακόμα και οι Έλληνες το λένε».

«Γι’ αυτό θα μιλήσω ελληνικά. Ευχαριστώ κύριε Τσίπρα. Ευχαριστώ Ελλάδα» συμπλήρωσε ο Σκοπιανός βουλευτής, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνει ότι η πλευρά της πΓΔΜ έχει πολλούς παραπάνω λόγους να είναι ευχαριστημένη σε σχέση με την ελληνική. Για αυτό άλλωστε ο Ιμπραΐμοφσκι ευχαρίστησε και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.