Με ισχυρές απώλειες ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές στα ξένα πρακτορεία, παρά το γεγονός ότι τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας ακόμα δεν έχουν κατευνάσει τις ανησυχίες για την αύξηση των επιτοκίων και τα σημάδια επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 608,01 μονάδες ή 2,41% στις 24.583 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 329,14 μονάδες ή 4,43% και έκλεισε στις 7.108 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 84,59 μονάδες ή 3,09 % και έκλεισε στις 2.656 μονάδες.

Διανύουμε μια εβδομάδα κατά τη διάρκεια της οποίας περίπου 150 εταιρείες ανακοίνωσαν ή θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου, γεγονός που είναι ικανό να επηρεάσει την πορεία όχι μόνο των μετοχών αλλά και των δεικτών στο ταμπλό της Wall.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η συζήτηση για το εάν η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed θα έχει ευεργετική επίδραση στην οικονομία ή εάν θα προκαλέσει προβλήματα στις εταιρείες καθώς έτσι αυξάνεται το κόστος δανεισμού τους.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Boeing Co κερδίζει 3,27% με την εταιρεία να ανακοινώνει κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Στον αντίποδα, η μετοχή της AT&T Inc χάνει 6,16% καθώς η εταιρεία απογοήτευσε τους οικονομολόγους ανακοινώνοντας χαμηλότερα κέρδη τριμήνου από αυτά που προέβλεπαν.

Νωρίτερα, με οριακές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές μετά τη σημαντική χθεσινή υποχώρηση.