Μία ακόμα μέρα συναγερμού για τις Αρχές της Νέας Υόρκης, καθώς εντοπίστηκε «ύποπτο» δέμα στη γειτονιά Τράιμπεκα, εκεί όπου βρίσκεται το εστιατόριο του διάσημου ηθοποιού (και επικριτή του Τραμπ), Ρόμπερτ ντε Νίρο, αλλά και η έδρα του Tribeca Film Festival που ο ίδιος εμπνεύστηκε πριν από αρκετά χρόνια.

 
 
 
View this post on Instagram

#GoodMorning get to work only to have to evacuate the building because of a bomb threat. My morning is just getting better and better.

A post shared by La Shawna* (@chef_lashawna) on

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν το «δέμα» έχει ομοιότητες με εκείνα που εστάλησαν στις οικίες των Κλίντον, Ομπάμα και τα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη, ένα 24ωρο νωρίτερα. «Δέμα» είχε σταλεί την Δευτέρα και στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Σόρος.

Όλα τα πακέτα έχουν σταλεί στα εργαστήρια του FBI για ανάλυση. Ο ίδιος ο Τραμπ, ο αντιπρόεδρός του Μάικ Πενς, αλλά και η κόρη του Ιβάνκα Τραμπ ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να καταδικάσουν τα περιστατικά.

Πάντως, η συγκυρία που πραγματοποιήθηκαν αυτές οι ενέργειες προκαλούν ερωτήματα και ανησυχίες ειδικά στις τάξεις των Δημοκρατικών. Σε δύο εβδομάδες ανοίγουν οι κάλπες για τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές, τις οποίες ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει δημοψήφισμα για την προεδρία του. Είναι γεγονός ότι αν οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου, δύσκολα οι Δημοκρατικοί θα καταφέρουν να πάρουν πίσω τον Λευκό Οίκο το 2020.

Επιπλέον, όλα τα πακέτα είχαν ως αποδέκτες επικριτές του προέδρου και της πολιτικής του. Το CNN ως δίκτυο έχει μπει κατ’ επανάληψη στο στόχαστρό του, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ήδη πέσει στη μάχη για να κερδίσουν οι Δημοκρατικοί στις ενδιάμεσες εκλογές. Ο τέως πρόεδρος, αλλά και ο τέως αντιπρόεδρος Μπάιντεν είναι εξαιρετικά δημοφιλή πρόσωπα στις ΗΠΑ.

Και τώρα ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, ο οποίος από το βήμα πολλών καλλιτεχνικών γεγονότων με παγκόσμια ακτινοβολία έχει καταφερθεί κατά του Τραμπ...

Αρκετοί είναι αυτοί που βλέπουν τον εμπρηστικό και διχαστικό λόγο του νυν προέδρου (κατά των ΜΜΕ και κατά των πολιτικών του αντιπάλων) ως το φυτίλι που άναψε τη φωτιά των «τρομο-πακέτων». Οι έρευνες, πάντως, συνεχίζονται και προς το παρόν μπορούν να διατυπώνονται μόνο θεωρίες.