Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών μετά από απεργία των υπαλλήλων που είναι υπέυθυνοι για τις αποοσκευές. Οι υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εγασίας τους. Πιο συγκεκριμένα ακυρώθηκαν 184 πτήσεις μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής.

Σημειώνεται πως η απεργία δεν είχε ανακοινωθεί από κάποια ένωση εργαζομένων και ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης ενώ προοδευτικά οδήγησε στην ακύρωση 50 πτήσεων.

Από την πλευρά τους, άνθρωποι του αεροδρομίου προσέφεραν 300 κρεβάτια σε ταξιδιώτες οι οποίοι διανυκτέρευσαν εκεί περιμένοντας την πτήση τους ενώ προσφέρουν και δωρεάν μπουκαλάκια με νερό στους ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου οτι μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής ακυρώθηκαν 184 πτήσεις εκ των οποίων 116 αναχωρήσεις και 68 αφίξεις ενώ ακόμα 40 πτήσεις αναδρομολογούνται και θα εξυπηρετηθούν από άλλα αεροδρόμια όπως της Λιλ στη Βόρεια Γαλλία όπου θα εξυπηρετήσει και τις πτήσεις προς Ελλάδα αφού οι επιβάτες θα μεταφερθούν εκεί με λεωφορεία.

Τονίζεται οτι το αεροδρόμιο των Βρυξελλών χειρίζεται περίπου 800 πτήσεις την ημέρα.

Επιπλέον μεγάλος είναι και ο αριθμός των αεροπορικών εταιριών που επηρεάζει η εν λόγω απεργία φτάνοντας τις 29 αναμεσά τους η Ryanair και η KLM ενώ οι Brussels Airlines που είναι ο εθνικός αερομεταφορέας του Βελγίου δεν έχει επηρεαστεί μέχρι στιγμής επειδή συνεργάζεται με άλλη εταιρία διαχείρησης αποσκευών. Η απεργία είναι προγραμματισμένη να λήξει το απόγευμα του Σαββάτου στις 04:00 τα ξημερώματα τοπική ώρα.

Δείτε φωτογραφίες από το αεροδρόμιο