Αεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρείας Lion Air με 188 επιβαίνοντες κατέπεσε στα ανοικτά των ινδονησιακών ακτών. Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος «ζήτησε να επιστρέψει» στο αεροδρόμιο πριν «χαθεί από τα ραντάρ».

Σύμφωνα με την υπηρεσία έρευνας και διάσωσης, το αεροπλάνο, που εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα Τζακάρτα προς την Πανγκάλ Πινάν, στο νησί Μπανγκά, κατέπεσε στα ανοικτά των ινδονησιακών ακτών.

Η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε 13 λεπτά μετά την απογείωσή του, ανέφερε νωρίτερα αξιωματούχος των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης. Το αεροσκάφος της Λάιον είναι ένα Boeing 737 Max 8, κατά τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightradar 24. 

 Ρυμουλκό πλοίο το οποίο εκείνη την ώρα αναχωρούσε από το λιμάνι της Τζακάρτα είδε το αεροσκάφος να πέφτει στη θάλασσα, στο σημείο εκείνο που θεωρείται ότι έχει βάθος 30 με 35 μέτρα.

Συντρίμμια που πιστεύεται ότι προέρχονται από το Boeing 737, συμπεριλαμβανομένων των καθισμάτων, κομματιών της ατράκτου και πολλών προσωπικών αντικειμένων των επιβαινόντων, βρέθηκαν να επιπλέουν στη θάλασσα.  

Πηγή: ΑΠΕ/Reuters