Με μικρές μεταβολές και μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια εβδομάδα που έχει πολιτικό άρωμα καθώς θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ οι ενδιάμεσες εκλογές.

Παράλληλα, επενδυτές και αναλυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το outlook της Kεντρικής Τράπεζας για την νομισματική επιτροπή που θα ακολουθήσει σχετικά με τα επιτόκια.

Στη λήξη της συνεδρίασης , ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 190,87 μονάδες ή 0,76% στις 25.461 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 28,14 μονάδες ή 0,38% και έκλεισε στις 7.328 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 15,25 μονάδες ή 0,56% και ολοκλήρωσε στις 2.738 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα Dow Jones και S&P 500 κέρδισαν 2,4% και ο Nasdaq που κατέγραψε την καλύτερη επίδοση από τα τέλη Σεπτεμβρίου, σημείωσε κέρδη 2,4%.

Την Τρίτη διεξάγονται οι ενδιάμεσες εκλογές στις οποίες αναμένεται οι Δημοκράτες να πάρουν τον έλεγχο της Βουλής και τους Ρεπουμπλικάνους να διατηρούν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο.

Την Πέμπτη μετά από μια διήμερη συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed, στην οποία δεν αναμένεται αύξηση των επιτοκίων, οι επενδυτές ενδεχομένως να έχουν στη διάθεσή τους «νέα στοιχεία» για τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας ως προς τα επιτόκια.

Στα μάκρο της ημέρας, τις 60,3 μονάδες βρέθηκε τον Οκτώβριο ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI του ISM, συγκριτικά με τις 61,6 μονάδες τον Σεπτέμβριο. Ο δείκτης ωστόσο ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στις 59,5 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple έχασε 2,84% μετά τις ανακοινώσεις της εταιρείας ότι δεν θα παρέχει συσκευές iphone στους μετόχους με έκπτωση κάτι που συνέβαινε για διάστημα μεγαλύτερο μιας δεκαετίας.

Την ίδια ώρα, βουτιά 9,44% έκανε η μετοχή της Sysco Corp μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα σε επίπεδα κερδών που ανακοίνωσε η εταιρεία για το τρίτο τρίμηνο.

Νωρίτερα, επηρεασμένοι από το αρνητικό κλίμα στις αγορές παγκοσμίως, οι επενδυτές στην Ευρώπη προχώρησαν σε επιφυλακτικές κινήσεις την πρώτη μέρα της εβδομάδας.