Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ανακαλεί μέχρι νεωτέρας τη διαπίστευση του δημοσιογράφου του CNN, ο οποίος είχε έναν εξαιρετικά τεταμένο διάλογο με τον Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος μετά τις ενδιάμεσες εκλογές.

«Μόλις μου απαγόρευσαν την είσοδο στον Λευκό Οίκο» επιβεβαίωσε μέσω Twitter ο Τζιμ Ακόστα. Ο δημοσιογράφος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Τραμπ, αρνήθηκε να δώσει το μικρόφωνο πίσω στην γραμματέα, όταν ουσιαστικά ο Τραμπ του έκοψε το λόγο.

«Θα σου πω ένα πράγμα. Το CNN πρέπει να ντρέπεται που δουλεύεις για λογαριασμό τους. Είσαι ένας αγενής και απαίσιος άνθρωπος» ήταν η απάντηση του Τραμπ.

Ο Ακόστα έχει γίνει επανειλημμένα στόχος του Τραμπ, καθώς του θέτει συχνά με πιεστικό τρόπο ερωτήσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Ακόστα απαίτησε ο Τραμπ να του απαντήσει σε ένα ερώτημα για ένα από τα «καραβάνια» των μεταναστών από χώρες της Κεντρικής Αμερικής που κινείται προς τις ΗΠΑ. Στο αποκορύφωμα της προεκλογικής εκστρατείας, ο πρόεδρος έκανε συχνά λόγο περί επαπειλούμενης «εισβολής» μεταναστών.

Αμέσως μετά, ο Ακόστα έθεσε ερωτήματα στον Τραμπ για την έρευνα σχετικά με τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σε ανακοίνωσή του, το CNN χαρακτήρισε τα σχόλια του Τραμπ «αντιαμερικανικά» και τάχθηκε υπέρ του Ακόστα. «Ο ελεύθερος Τύπος έχει ζωτική σημασία για τη δημοκρατία» τόνισε το τηλεοπτικό δίκτυο.

«Ο πρόεδρος Τραμπ πιστεύει στην ελευθερία του Τύπου, περιμένει και ενθαρρύνει τις σκληρές ερωτήσεις», υποστήριξε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, όμως «δεν ανεχόμαστε όμως ποτέ ένας ρεπόρτερ να βάζει τα χέρια του πάνω σε μια γυναίκα που απλώς προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά της, της εκπαιδευόμενης στον Λευκό Οίκο» πρόσθεσε για να δικαιολογήσει την αναστολή της διαπίστευσης του Τζιμ Ακόστα.