Σύντομη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν είχε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης στο Παρίσι. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο περιθώριο του δείπνου που παρέθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του στο Μουσείο Orsay, προς τιμήν των ηγετών που συμμετείχαν στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση είχε κοινωνικό χαρακτήρα και δεν έγινε καμία αναφορά στο Κυπριακό.

Πρόσφατα, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, Αναστασιάδης και Ερντογάν είχαν σύντομη χειραψία.

Στο Παρίσι, ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης διατυπώνει την εκτίμηση ότι η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, θα πραγματοποιήσει νέο κύκλο επαφών, προκειμένου να συμφωνηθούν οι όροι εντολής που θα οδηγήσουν σε επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επικαλέστηκε τη συνάντηση και τις συζητήσεις που είχε ο κ. Αναστασιάδης με την κ. Λουτ, αλλά και τις συζητήσεις που είχε τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.