Τη βεβαιότητά της ότι η συμφωνία της Μ. Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελέσει εφαλτήριο για ένα καλύτερο μέλλον του βρετανικού λαού εξέφρασε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ντάουνινγκ Στριτ, η κ. Μέι τόνισε πως δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα ενώ η ίδια δεν σκοπεύει να αναστρέψει την ψήφο των βρετανών πολιτών που ζήτησαν να αποχωρήσει η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, παρά και τις παραιτήσεις των υπουργών της κυβέρνησης, υπεραμύνθηκε της συμφωνίας που υπέγραψε η ίδια.

«Είμαι έτοιμη να προστατεύσω τα πράγματα που είναι σημαντικά για εμάς», σχολίασε η Τερέζα Μέι, προσθέτοντας ότι το Brexit δεν είναι εύκολη διαδικασία κι ότι χρειάζονται θυσίες ενώ συμπλήρωσε πως «οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν από την αρχή, μετά από 40 χρόνια».

Σε ό,τι αφορά την ανταρσία και το ενδεχόμενο διαίρεσης του κόμματός της, η κ. Μέι επισήμανε πως ο βρετανικός λαός στήριξε την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Ως εκ τούτου, σε αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν και οι βουλευτές, που καλούνται να διασφαλίσουν ότι θα πρέπει «μα φύγουμε με τρόπο που είναι καλό για το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι βουλευτές του κόμματος θα δουν τη συμφωνία και θα αναγνωρίσουν τη σημασία της, που είναι να προστατεύσουν τα συμφέροντα του βρετανικού λαού». Συμπλήρωσε, δε, ότι καθήκον της ως πρωθυπουργός είναι να πάρει τις σωστές αποφάσεις κι όχι τις εύκολες αποφάσεις.

Η Μέι έθεσε τις προτεραιότητές της στη διαπραγμάτευση, που διαμορφώθηκαν μέσα από την ψήφο του βρετανικού λαού για αποχώρηση από την ΕΕ. «Πλήρης έλεγχος των συνόρων μας, θέτοντας τέλος στην ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων. Πλήρη έλεγχο των χρημάτων μας, ώστε μόνοι μας να αποφασίζουμε πώς να τα ξοδέψουμε σε προτεραιότητες όπως το εθνικό σύστημα υγείας (NHS). Πλήρη έλεγχο των νόμων μας με τον τερματισμό της δικαιοδοσίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έξοδο από την κοινή γεωργική πολιτική και την κοινή αλιευτική πολιτική για πάντα. Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της συμφωνίας», ανέφερε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις αποχωρήσεις υπουργών, εξέφρασε τη λύπη της ενώ σημείωσε πως «λυπάμαι που κάποιοι υπουργοί διάλεξαν να φύγουν».