Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια: Σύμφωνα με τις Αρχές, έχουν χάσει τη ζωή τους 63 άτομα. Όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες των διασωστών, τα θύματα στις περισσότερες περιπτώσεις είναι άνθρωποι που δεν εγκατέλειψαν τις εστίες τους, παρά τις προειδοποιήσεις των Αρχών.

Ακόμα τραγικότερο είναι το γεγονός ότι αυξάνεται ο αριθμός των αγνοούμενων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναζητούνται 631 άτομα, ενώ μόλις πριν από ένα 24ωρο ήταν 500. 

Τεράστιες και οι υλικές καταστροφές: Πάνω από 9.700 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ εκατοντάδες είναι και οι καμμένες επιχειρήσεις.

Χιλιάδες είναι οι πυροσβέστες που έχουν σπεύσει από όλες τις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσουν τη χειρότερη καταστροφή στην ιστορία της Πολιτείας. Μέχρι στιγμής έχει τεθεί υπό έλεγχο το 40% του πύρινου μετώπου.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί την Καλιφόρνια το Σάββατο, προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση.

Σε εξέλιξη είναι και οι έρευνες για τα αίτια της φωτιάς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί δύο σημεία από τα οποία ξεκίνησε η φωτιά.