Συγκέντρωση ακροδεξιών που τιμούσαν την επέτειο του θανάτου του δικτάτορα Φράνκο στην Μαδρίτη επιχείρησαν να παρεμποδίσουν τρεις γυμνόστηθες ακτιβίστριες της γυναικείας οργάνωσης Femen.

Έχοντας γράψει στα ημίγυμνα κορμιά τους φράσεις όπως «νόμιμος φασισμός» και «εθνικό όνειδος» οι διαδηλώτριες διέκοψαν τη συγκέντρωση περίπου 200 υποστηρικτών του Φράνκο, με αρκετούς από τους οργισμένους παρευρισκόμενους να προσπαθούν να τις σταματήσουν, άλλους να τις βρίζουν και άλλους να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του δικτάτορα.

Οι ακροδεξιοί που συγκεντρώθηκαν στην Plaza de Oriente, όπου ο Φράνκο απευθυνόταν στα πλήθη κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του δικτατορίας από το 1939 μέχρι το 1975, διαμαρτύρονταν και για τα σχέδια της ισπανικής κυβέρνησης περί εκταφής της σορού του δικτάτορα από το μαυσωλείο της «Κοιλάδας των Πεσόντων» έξω από την ισπανική πρωτεύουσα και τη μεταφορά της σε άλλη τοποθεσία.

Αλλά δεν ήταν μόνον οι ακτιβίστριες της Femen που εξοργίστηκαν με τις εκδηλώσεις μνήμης των ακροδεξιών. Μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν έξω από το μαυσωλείο των Πεσόντων με πανό και φωτογραφίες θυμάτων της δικτατορίας.