Σοκαρισμένη δηλώνει η ελληνική πλευρά από τις απαιτήσεις των Σκοπιανών, στις συζητήσεις της κοινής επιτροπής Ελλάδας - πΓΔΜ για τα σχολικά βιβλία,

Όπως αναφέρει Σκοπιανή ιστοσελίδα  expres.mk. η ελληνική πλευρά έχει μπλοκάρει τη διαδικασία, λόγω των αξιώσεων που έχουν προβάλλει οι εκπρόσωποι της γειτονικής χώρας, για συγκεκριμένες αλλαγές στα ελληνικά σχολικά βιβλία.

Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται πως παρά το γεγονός ότι η κοινή Επιτροπή λειτουργούσε χωρίς μεγάλα προβλήματα και σε φιλική ατμόσφαιρα, όταν η πλευρά της πΓΔΜ παρουσίασε τις απαιτήσεις της για αλλαγές στις ελληνική ιστοριογραφία, οι εργασίες «μπλοκαρίστηκαν» και πλέον η υπόθεση έχει περάσει στα χέρια των πολιτικών.

Μέλη μάλιστα της ελληνικής επιτροπής  ενημέρωσαν το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος καλείται να παρέμβει στον ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος υποτίθεται ότι θα δώσει εντολή για απόσυρση των αιτημάτων που δημιουργούν το πρόβλημα», αναφέρει χαρακτηριστικά το expres.mk.

Μάλιστα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μέλος της ελληνικής επιτροπής απείλησε με παραίτηση εάν δεν αποσυρθούν από το τραπέζι οι απαιτήσεις των γειτόνων, κάνοντας λόγο για «επιχειρούμενη παραποίηση» της 24 αιώνων ελληνικής ιστορίας.