Η CIA έχει στην κατοχή της ηχητικό ντοκουμέντο με τον σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν να δίνει οδηγίες «να σιγήσει ο Τζαμάλ Κασόγκι το συντομότερο δυνατόν» γράφει η τουρκική Hurriyet Daily News.

H εφημερίδα επικαλείται τον αρθρογράφο Αμπντουλκαντίρ Σελβί. Κατά τον δημοσιογράφο, στο πρόσφατο ταξίδι της διευθύντριας της CIA στην Τουρκία, στο πλαίσιο των ερευνών για την δολοφονία Κασόγκι, έγινε ένα «νεύμα» από την αμερικανίδα αξιωματούχο, ότι όντως υπάρχει τέτοια ηχογράφηση.

Στο τηλεφώνημα εμπλέκονται ο πρίγκιπας-διάδοχος και ο πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος είναι αδελφός του πρίγκιπα.

Στη συνδιάλεξή τους οι δύο Σαουδάραβες εκφράζουν την ενόχλησή τους για τις δραστηριότητες του Κασόγκι. Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος ασκούσε δριμύτατη κριτική στο Ριάντ για την επιχείρηση που πραγματοποιεί εδώ και τρία χρόνια στην Υεμένη. Στο στόχαστρο της Σαουδικής Αραβίας είναι οι αντάρτες που στηρίζονται από το Ιράν.

Η υπόθεση της δολοφονίας του Κασόγκι εξακολουθεί να προκαλεί διεθνή σάλο. Ακόμα περισσότερο σάλο προκαλεί πλέον η στάση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει εκτός της υπόθεσης τον πρίγκιπα-διάδοχο με τον οποίο έχει κλείσει συμβόλαια δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση στρατιωτικού υλικού.

Μάλιστα, ο Τραμπ σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Fox News είπε ότι δεν άκουσε το ηχητικό ντοκουμέντο από τις τελευταίες ώρες του Κασόγκι. «Έχω ενημερωθεί και έχω καλυφθεί» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το Ριάντ, αφού διακίνησε σειρά εκδοχών για το τι απέγινε ο Κασόγκι από τη στιγμή που μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, τελικά αναγνώρισε ότι έχασε τη ζωή του, «δείχνοντας» αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.