Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 94 ετών άφησε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους.

Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος ήταν ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο θάνατός του όπως αναφέρει και το Reuters ανακοινώθηκε στις 10:10 μ.μ. (ώρα κεντρικών ΗΠΑ) την Παρασκευή.

Τον Απρίλιο, λίγες ημέρες μετά από τον θάνατο της συζύγου του Μπάρμπαρα, ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο του Χιούστον για μια λοίμωξη που είχε επεκταθεί και στο αίμα του.

Έπασχε από τη νότο του Πάρκινσον που τον είχε καθηλώσει εδώ και χρόνια σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Ήταν πατέρας πέντε παιδιών, συμπεριλαμβανομένων του πρώην προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους (2001-2009) και του πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα, Τζεμπ Μπους.

Επί προεδρίας του, σήμανε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου ενώ νικήθηκε ο ιρακινός στρατός του Σαντάμ Χουσέιν.

Τραμπ, Ομπάμα, Κλίντον αποχαιρετούν τον Τζορτζ Μπους

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε σήμερα την «αταλάντευτη ηγεσία» του προκατόχου του, του Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους.

«Μέσω της αυθεντικότητάς του, του πνεύματός του και της αταλάντευτης δέσμευσής του υπέρ της πίστης, της οικογένειας και της χώρας του, ο πρόεδρος Μπους ενέπνευσε γενιές αμερικανών συμπολιτών», αναφέρει ο Τραμπ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μπουένος Άιρες, όπου συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20).

H Αμερική έχασε έναν πατριώτη, έναν ταπεινό υπηρέτη σχολίασε ο Μπάρακ Ομπάμα. Και πρόσθεσε ότι ενώ οι καρδιές μας είναι βαριές σήμερα, είναι γεμάτες με ευγνωμοσύνη. Οι σκέψεις μας είναι απόψε με όλη την οικογένεια Μπους - και όλους όσοι εμπνεύστηκαν από το παράδειγμα του Τζορτζ και της Μπάρμπαρα.

Τη θλίψη του και της συζύγου του για τον θάνατο του Τζορτζ Μπους εξέφρασε ο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος σε μήνυμά του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην πατρίδα για την αγάπη και τη φιλία. του. «Είμαι ευγνώμων για κάθε λεπτό που πέρασα μαζί του και θα κρατάω πάντα τη φιλία μας ως ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της ζωής μου» σχολίασε.