Η διευθύντρια της CIA, Τζίνα Χάσπελ, θα ενημερώσει κεκλεισμένων των θυρών τους προέδρους επιτροπών και ηγετικά στελέχη της Γερουσίας των ΗΠΑ για όσα γνωρίζει η Yπηρεσία για τον φόνο του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Την είδηση για την ενημέρωση ηγετικών στελεχών της Γερουσίας μετέδωσε η εφημερίδα The Wall Street Journal στην ηλεκτρονική της έκδοση. Την επιβεβαίωσαν αμέσως πηγές ενημερωμένες για το θέμα, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ορισμένοι κοινοβουλευτικοί -ανάμεσά τους και Ρεπουμπλικάνοι- δεν έκρυψαν την οργή τους για το ότι η Χάσπελ απουσίαζε στην ενημέρωση της Γερουσίας από στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ την περασμένη εβδομάδα για την υπόθεση του φόνου του Κασόγκι.

Η CIA θεωρεί ότι τη δολοφονία διέταξε ο πρίγκιπας-διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Ο Τζαμάλ Κασόγκι, αρθρογράφος της εφημερίδας The Washington Post τα τελευταία χρόνια, είχε επικρίνει έντονα αποφάσεις του πρίγκιπα.

Στην ενημέρωση της 28ης Νοεμβρίου στη Γερουσία, τόσο ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο όσο και ο υπουργός Aμυνας Τζιμ Μάτις διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει «καμιά απόδειξη» πως πίσω από τον φόνο του Κασόγκι βρίσκεται ο διάδοχος, προτρέποντας τους γερουσιαστές να μην λάβουν αποφάσεις που θα πλήξουν τη σχέση των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει δημόσια ότι η CIA δεν έχει «βρει τίποτα απόλυτα σίγουρο» σχετικά με την εμπλοκή του πρίγκιπα διαδόχου στη δολοφονία.