Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις, υπέβαλε ο Γουές Μίτσελ, μία εξέλιξη που έσκασε σαν βόμβα καθώς ο έμπειρος πολιτικός θεωρούταν ο αρχιτέκτονας της νέας πολιτικής των ΗΠΑ για την Ανατολική Μεσόγειο.

Την είδηση της παραίτησης του έφερε στο φως η εφημερίδα Washington Post.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος θα αποχωρήσει από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις 15 Φεβρουαρίου. παραιτείται για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους και όπως ανέφερε ο ίδιος, η ενέργειά του αυτή δεν αποτελεί διαμαρτυρία για την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ.


«Καθώς η κυβέρνηση ολοκληρώνει το δεύτερο έτος της θητείας της, νιώθω ότι έχω ολοκληρώσει ό,τι ήθελα να κάνω όταν ανέλαβα αυτή τη θέση», επεσήμανε στην επιστολή παραίτησής του, για να προσθέσει ότι ως εκ τούτου, «θεωρεί ότι ήρθε η στιγμή να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του, που υπέμεινε πολλές μέρες χωρίς εκείνον τους τελευταίους μήνες».

Σημειώνεται ότι ο κ. Μίτσελ ήταν , και από τους αξιωματούχους που έθεταν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία της σημερινής Τουρκίας ως συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή.