Τα καλύτερα έχει να πει και να γράψει η γερμανική Die Welt για τον Αλέξη Τσίπρα, που κατάφερε να λύσει το ζήτημα της ΠΓΔΜ.

Η εφημερίδα περιγράφει τη Συμφωνία των Πρεσπών και την κατάσταση στην Ελλάδα: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας από τους ελάχιστους, αν όχι ο μοναδικός, ηγέτης της Δύσης που δείχνει θάρρος και αποφασιστικότητα για να κλείσει μια συμφωνία για το όνομα της 'Μακεδονίας'».

«Η Δύση βιώνει ένα κενό ηγεσίας. Δεν υπάρχει καμία προσωπικότητα που να έχει την ακτινοβολία της ηθικής και πολιτικής εξουσίας και παράλληλα να δείχνει τον δρόμο στους πολίτες σε δύσκολους καιρούς. Κανείς δεν μπορεί να εφαρμόσει αντιδημοφιλείς αλλά απαραίτητες αλαλαγές. Κανείς, εκτός από έναν. Τον Αλέξη Τσίπρα» γράφει χαρακτηριστικά η συντηρητική εφημερίδα του Βερολίνου.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο Τσίπρας, ο οποίος εξελέγη με μια αντιευρωπαϊκή ατζέντα και εξαπέλυε επιθέσεις κατά της Άνγκελα Μέρκελ, κατάφερε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που ζητούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση και να επιλύσει ένα ζήτημα που δεν καταλάβαινε κανείς «ούτε στην Βόρεια ούτε στην Νότια Μακεδονία».