To απόγευμα Τρίτης η Ελεν Ρίτσαρντς πήγε στην τουαλέτα, αλλά δεν σκέφτηκε πρώτα να άνοιξε τα φώτα, όπως εγραψε το news.com.au

«Όπως καταλαβαίνετε, πετάχτηκε πάνω αστραπιαία» έγραψε ο ειδικός στο πιάσιμο των φιδιών που περιέγραψε την περιπέτεια της Ρίτσαρντς στο Facebook. «Στην αρχή νόμισε πώς ήταν βάτραχος»..

Δεν ήταν βάτραχος, και τρόμαξε όταν ανακάλυψε ότι ήταν ένα φίδι τεράστιο. Για την ακρίβεια, ένας μη δηλητηριώδης πύθωνας του είδους Carpet, με μήκος 1,6 μ. ο οποίος τρομοκρατήθηκε όσο και η Ρίτσαρντς.

Όπως δήλωσε ο ειδικός που πήγε να τον μαζέψει, ο πύθωνας αναζητούσε περιβάλλον με νερό, λόγω του καύσωνα που πλήττει την Αυστραλία και βρήκε καταφύγιο στην τουαλέτα της κας Ρίτσαρντς. Το φίδι, όταν είδε την έξοδό του να μπλοκάρεται από την καθισμένη γυναίκα, φοβήθηκε κι έσπευσε να την ξεμπλοκάρει δαγκώνοντας.

Ευτυχώς για τον πύθωνα, η Ρίτσαρντς δεν τράβηξε το καζανάκι. Κάλεσε αμέσως σε βοήθεια και ο ειδικός έσπευσε επί τόπου με πρώτες βοήθειες για την γυναίκα - αντισηπτικό σπρέι - και τα απαραίτητα για την διάσωση του πύθωνα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο φυσικό περιβάλλον του.

Τέλος καλά, όλα καλά, με την ιστορία της να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.