Ρέγκλινγκ: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα εφόσον συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις
vfj91zwcg2ombktvc5vt
Διεθνή

Ρέγκλινγκ: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα εφόσον συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

«Η νομισματική ένωση είναι τώρα πιο σταθερή και καλύτερα προετοιμασμένη για την επόμενη κρίση από ότι πριν από μία δεκαετία»

«H Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο, εφόσον παραμείνει διατεθειμένη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στην αντιπροσωπεία του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας στις Βρυξέλλες, με θέμα: «Τι θα ακολουθήσει μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ; Ο ρόλος του ESM σε μία βαθύτερη νομισματική ένωση».

«Από το 2011», είπε ο Ρέγκλινγκ, «τα ταμεία βοήθειας της Ευρωζώνης διέθεσαν 295 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Κύπρο. Σήμερα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Κύπρος σημειώνουν υψηλή ανάπτυξη και ταχεία μείωση των ποσοστών ανεργίας. Και μπορούν να αναχρηματοδοτούνται εύκολα στις αγορές. Η Ελλάδα είναι επίσης σε καλό δρόμο, με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα παραμείνει διατεθειμένη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις».

Ο Ρέγκλινγκ είπε ότι τα χαμηλά επιτόκια, με τα οποία δανείζει ο ESM, δημιουργούν σημαντικές εξοικονομήσεις στους προϋπολογισμούς των χωρών που έχουν χρηματοδοτηθεί από αυτόν, προσθέτοντας ότι, για παράδειγμα, η Ελλάδα εξοικονόμησε περίπου 12 δισ. ευρώ το 2017. «Αυτό το ποσό αντιστοιχεί σχεδόν στο 7% του ελληνικού ΑΕΠ», πρόσθεσε.

Πολλά έχουν συμβεί τα τελευταία 10 χρόνια, είπε ο επικεφαλής του ESM, προσθέτοντας ότι «η νομισματική ένωση είναι τώρα πιο σταθερή και καλύτερα προετοιμασμένη για την επόμενη κρίση από ότι πριν από μία δεκαετία».

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα