Υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης διεξάγουν μυστικά συνομιλίες σχετικά με ένα σχέδιο για την αναβολή της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά οκτώ εβδομάδες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας The Telegraph.

Η καθυστέρηση αυτή θα σήμαινε, εάν εξασφάλιζε τη συναίνεση των Βρυξελλών, ότι το Brexit θα γινόταν πραγματικότητα την 24η Μαΐου, εξηγεί η εφημερίδα.

 Αυτή τη στιγμή, βάσει της διαδικασίας του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ την 29η Μαρτίου.

Κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι υπουργοί ελπίζουν πως η ΕΕ θα συμφωνήσει να δοθεί μια δίμηνη «περίοδος χάριτος» μετά την 29η Μαρτίου στην περίπτωση που η συμφωνία αποχώρησης που διαπραγματεύθηκε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων με κάποιες προσαρμογές, ώστε να υπάρξει χρόνος για να καταρτιστεί και να επικυρωθεί νέα νομοθεσία.

Η Μέι αναμένεται στις Βρυξέλλες αύριο Πέμπτη όπου σκοπεύει να πει στους ηγέτες των υπολοίπων 27 χωρών-μελών της ΕΕ πως θα πρέπει να αποδεχθούν νομικά δεσμευτικές αλλαγές ως προς τις διατάξεις της συμφωνίας που αφορούν τη μελλοντική διευθέτηση για τα σύνορα με την Ιρλανδία.

Θα συμπληρώσει πως σε διαφορετική περίπτωση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα άτακτο Brexit. H ίδια η Μέι πραγματοποιεί επίσκεψη στο Μπέλφαστ, προκειμένου να εξηγήσει στους πολίτες της Βορείου Ιρλανδίας ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από το σχέδιο που συμφώνησε με τις Βρυξέλλες.