Το δίπλωμα του αποφάσισε να παραδώσει ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα.

Το αμάξι του 97χρονου γαλαζοαίματου ανετράπη, έπειτα από σύγκρουση με διερχόμενο όχημα, στις 17 Ιανουαρίου, κοντά στην κατοικία της βασιλικής οικογένειας.

«Μετά από ώριμη σκέψη, ο Δούκας του Εδιμβούργου έλαβε την απόφαση να παραδώσει εθελοντικά το δίπλωμα οδήγησης» ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ.

Η 28χρονη οδηγός του δεύτερου οχήματος, τραυματίστηκε ελαφρά στο γόνατο, ενώ η 45χρονη συνεπιβάτιδα έσπασε τον καρπό της. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ένα βρέφος, ηλικίας εννέα μηνών.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο 97χρονος πρίγκιπας εισήλθε στον κεντρικό δρόμο, προερχόμενος από ένα ιδιωτικό δρομάκι, όταν προσέκρουσε με το διερχόμενο όχημα.

Ο ίδιος απέδωσε τα αίτια του ατυχήματος στην… αντηλιά.

Μάλιστα, δύο ημέρες αργότερα έγινε αποδέκτης συστάσεων από την αστυνομία, καθώς εντοπίστηκε να οδηγά χωρίς ζώνη ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οδηγοί άνω των 70 ετών, οφείλουν να ανανεώνουν την άδεια οδήγησής τους κάθε τρία χρόνια.