Ο 75χρονος Αλί Σαχίν καθόταν αμέριμνος στο καφενείο της γειτονιάς του όταν, ξαφνικά, εμφανίστηκε η αστυνομία και τον συνέλαβε με την κατηγορία της προσβολής του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Σαχίν καταδικάστηκε από την τουρκική δικαιοσύνη, η οποία του επέβαλλε ως ποινή την ανάγνωση 24 βιβλίων που έχουν σχέση με τον Τούρκο Πρόεδρο, το Ισλάμ και την ιστορία της Τουρκίας και μάλιστα να γράψει την περίληψη.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον 75χρονο Αλί Σαχίν, ο οποίος θα πρέπει να διαβάσει 24 βιβλία που έχουν σχέση με τον Ερντογάν , το Ισλάμ και την ιστορία της Τουρκίας - ανάμεσα τους μία βιογραφία του Τούρκου προέδρου και δύο βιβλία για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Ο ίδιος ο 75χρονος αρνείται ότι προσέβαλε ή συκοφάντησε τον Τούρκο και υποστηρίζει ότι τον «κάρφωσε» στην αστυνομία ένας άλλος άνδρας που βρισκόταν μαζί του στο καφενείο, στην περιοχή Μάλτεπε της Κωνσταντινούπολης.

Μάλιστα, παρόλο που ο δικηγόρος του υπέβαλε ένσταση στην απόφαση, ο 75χρονος δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί ξεκινώντας αμέσως ανάγνωση. «Είμαι 75 ετών, δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτά, αλλά σύντομα θα ξεκινήσω το διάβασμα», φέρεται να δήλωσε.