Η Βραζιλία εννοεί να προχωρήσει κανονικά στη διάθεση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα, παρά τις απειλές του καθεστώτος Μαδούρο ότι θα κλείσει τα σύνορα, δήλωσε εκπρόσωπος της προεδρίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τρόφιμα και τα φάρμακα θα παραμείνουν αποθηκευμένα στην παραμεθόρια πόλη Πακαράιμα έως ότου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας, μπορέσει να στείλει φορτηγά για να παραλάβουν τη βοήθεια.

Ο Νικολάς Μαδούρο διεμήνυσε το βράδυ της Πέμπτης ότι θα κλείσει τα σύνορα με τη Βραζιλία και ότι το ίδιο μέτρο ενδέχεται να ληφθεί στα σύνορα με την Κολομβία.

«Η βραζιλιάνικη κυβέρνηση δεν εντοπίζει προς το παρόν καμία πιθανότητα να υπάρξουν προστριβές, διότι μιλάμε για ανθρωπιστική βοήθεια», είπε ο Χέγκου Μπάχους, που επέμεινε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει την επιμελητειακή της υποστήριξη ώστε να γίνει εφικτή η παραλαβή και η διανομή των ποσοστήτων των τροφίμων και φαρμάκων το Σάββατο, όπως επιδιώκει η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας.