Το Brexit μπορεί να παραταθεί μόνο με μια αξιόπιστη εναλλακτική και με πειστική αιτιολόγηση, διεμήνυσαν Εμανουέλ Μακρόν και Μαρκ Ρούτε, μετά τη δεύτερη καταψήφιση της συμφωνίας από το βρετανικό κοινοβούλιο.

«Η λύση στο αδιέξοδο μπορεί να βρεθεί μόνο στο Λονδίνο. Η Γαλλία εκφράζει την λύπη της για την αποψινή ψηφοφορία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία. Το Παρίσι ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται σε καμία περίπτωση παράταση του Brexit «χωρίς μια εναλλακτική, αξιόπιστη στρατηγική από το Ηνωμένο Βασίλειο». Ακόμη, το Ελιζέ σημείωσε ότι θα συνεχίσει να προετοιμάζεται με τους Ευρωπαίους εταίρους για ένα Brexit χωρίς συμφωνία στις 29 Μαρτίου.

Μετά την καταψήφιση της αναθεωρημένης συμφωνίας του Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο, η Μέι ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα γίνει ψηφοφορία για το ενδεχόμενο εξόδου χωρίς συμφωνία και αν απορριφθεί αυτό, θα ακολουθήσει την Πέμπτη συμφωνία για παράταση του Brexit.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι οποιοδήποτε αίτημα από τη βρετανική κυβέρνηση για παράταση του Brexit θα πρέπει να συνοδεύεται από «αξιόπιστη, πειστική αιτιολόγηση».